Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Zupy z kapusty są niskokaloryczne, dosyć sycące i bardzo szybkie w przygotowaniu.

Składniki

½ pęczka włoszczyzny
500 g kapusty włoskiej
4 średnie ziemniaki
1 ząbek czosnku lekko rozgnieciony
2 łyżki masła
sól i pieprz do smaku
1 łyżka posiekanego koperku do posypania

Opis wykonania

Włoszczyznę zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Kapustę pokrój w mniejsze części tak jak lubisz.

Warzywa razem z rozgniecionym ząbkiem czosnku podsmaż na patelni z masłem do lekkiego zarumieniania.

W średniego garnka wlej około 1,5 - 2 l wody, wrzuć ziemniaki pokrojone w kostkę i warzywa podsmażone na maśle, dodaj trochę soli.

Porada

Masz duże i niestandardowe garnki, które nie mieszczą się na polach grzewczych płyty? To już nie problem! Dzięki funkcji FlexInduction możesz łączyć pola grzewcze i tworzyć strefy gotowania. 

Bosh Logo
Bosh

Całość gotuj do miękkości ziemniaków około 20 minut. Zupa powinna być gęsta, przed podaniem usuń ząbek czosnku.


Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Pafwvcio
Jeśli ktoś jest na diecie, szczerze polecam !
Monka
Kto by pomyślał że z kapusty można ugotować taką dobrą zupę wspomagającą odchudzanie
Natalia Kowalska
Wygląda jak coś, co jest fit i smaczne zarazem.