Zupa z kapusty włoskiej fit
4 porcje
40 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Zupa z kapusty włoskiej fit
Zupa z kapusty włoskiej fit
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Włoszczyznę zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Kapustę pokrój w mniejsze części tak jak lubisz.
Warzywa razem z rozgniecionym ząbkiem czosnku podsmaż na patelni z masłem do lekkiego zarumieniania.
W średniego garnka wlej około 1,5 - 2 l wody, wrzuć ziemniaki pokrojone w kostkę i warzywa podsmażone na maśle, dodaj trochę soli.
Porada
Masz duże i niestandardowe garnki, które nie mieszczą się na polach grzewczych płyty? To już nie problem! Dzięki funkcji FlexInduction możesz łączyć pola grzewcze i tworzyć strefy gotowania.
Całość gotuj do miękkości ziemniaków około 20 minut. Zupa powinna być gęsta, przed podaniem usuń ząbek czosnku.
Komentarze