Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Zupa z kapusty włoskiej fit

Opis wykonania

Zupy z kapusty są niskokaloryczne, dosyć sycące i bardzo szybkie w przygotowaniu.

Zupa z kapusty włoskiej fit - krok 1

Włoszczyznę zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Kapustę pokrój w mniejsze części tak jak lubisz.

Warzywa razem z rozgniecionym ząbkiem czosnku podsmaż na patelni z masłem do lekkiego zarumieniania.

Zupa z kapusty włoskiej fit - krok 2

W średniego garnka wlej około 1,5 - 2 l wody, wrzuć ziemniaki pokrojone w kostkę i warzywa podsmażone na maśle, dodaj trochę soli.

Zupa z kapusty włoskiej fit - krok 3

Całość gotuj do miękkości ziemniaków około 20 minut. Zupa powinna być gęsta, przed podaniem usuń ząbek czosnku.