Zupa z kapusty włoskiej fit
![Zupa z kapusty włoskiej fit](https://akademiasmaku.pl/storage/7956/conversions/zupa-z-kapusty-wloskiej-fit-5144-single.webp)
4 porcje
40 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Zupa z kapusty włoskiej fit
Zupa z kapusty włoskiej fit
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![Krok 1](https://akademiasmaku.pl/storage/10388/conversions/yMwXBaUHIUIw43-thumb.webp)
Włoszczyznę zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Kapustę pokrój w mniejsze części tak jak lubisz.
Warzywa razem z rozgniecionym ząbkiem czosnku podsmaż na patelni z masłem do lekkiego zarumieniania.
![Krok 2](https://akademiasmaku.pl/storage/10389/conversions/5yQgvTl7iLjPA1-thumb.webp)
W średniego garnka wlej około 1,5 - 2 l wody, wrzuć ziemniaki pokrojone w kostkę i warzywa podsmażone na maśle, dodaj trochę soli.
Porada
Masz duże i niestandardowe garnki, które nie mieszczą się na polach grzewczych płyty? To już nie problem! Dzięki funkcji FlexInduction możesz łączyć pola grzewcze i tworzyć strefy gotowania.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![Krok 3](https://akademiasmaku.pl/storage/10390/conversions/n1X2UiJfWkH2y6-thumb.webp)
Całość gotuj do miękkości ziemniaków około 20 minut. Zupa powinna być gęsta, przed podaniem usuń ząbek czosnku.
Komentarze