Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Zupa z kiszonych ogórków z wątróbką drobiową w roli głównej

Opis wykonania

oraz z duszoną brukselką.Polecam.

Do garnka wlewamy wodę dodajemy kość wędzoną,liść laurowy,ziele angielskie,kulki jałowca,lubczyk,oraz małą papryczkę chili.Lekko solimy i gotujemy wywar na małym ogniu ok.1.5h.W między czasie w rondelku roztapiamy masło (ok.50g .) dodajemy dwa posiekane ząbki czosnku,oraz brukselkę lekko podsmażamy na średnim ogniu mieszając,podlewamy lekko wywarem i dusimy do miękkości ( od czasu do czasu podlewając wywarem ) doprawiamy solą i pieprzem.Ostawiamy rondelek.Warzywa obieramy płuczemy i kroimy w kostkę.Wątróbkę płuczemy i oczyszczamy z błon,kroimy na pół,posypujemy majerankiem,dodajemy magii mieszamy w misce odstawiamy na pół godz..Z garnka wyjmujemy wkład,wrzucamy pokrojone warzywa (oprócz cebuli i ogórków).Na patelni rozgrzewamy resztę masła i smażymy wątróbkę oprószoną w mące z obu stron na średnim ogni,dodajemy cebulę,posiekany czosnek,mieszamy,smażymy jeszcze kilka chwil.Do wątróbki dodajemy ogórek kiszony oraz koncentrat pomidorowy,mieszamy.Całość dodajemy do zupy,mieszamy aby nie powstały grudki i gotujemy ok.15min, na średnim ogniu,doprawiamy do smaku.Podgrzewamy brukselkę.Zupę rozlewamy na talerze,podajemy z duszoną brukselką oraz z posiekaną natką pietruszki.SMACZNEGO.