Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Zupa z młodej kapusty

Opis wykonania

Zupa z młodej kapusty

Marchewkę dokładnie obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.W garnku o grubym dnie roztopić 1 łyżkę masła.Na maśle podsmażyć poszatkowany por oraz obraną i posiekaną cebulę. Dodać marchewkę,a po chwili obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki.Całosc przesmażyć i podlac wywarem.Zagotowac i dolozyc 2-3 galazki koperku. Kapuste obrac z zewnetrznych lisci,usunac glab i poszatkowac.Dodac ja do garnka,zagotowac i trzymac na ogniu przez 15min. Pod koniec zupe doprawic sola morska,kminkiem i pieprzem mielonym. Pomidory sparzyc,obrac ze skorki i pokroic w kostke. Reszte koperku posiekac i dolozyc do zupy tuz przed koncem gotowania razem z pomidorami. Zupe zagotowac i zdjec z ognia. Doprawic szczypta cukru oraz kwasku cytrynowego...Smacznego:)... (osobiscie-zamiast kwasku cytrynowego dodaje 1-2 lyzke octu jabłkowego)-według uznania...