Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

50 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zupa z młodej kapusty

Składniki

główki młodej kapusty
marchewka
ziemniaki
biała część pora
1 l wywaru warzywnego
pęczka koperku
łyżka masła
mała cebula
1 szczypta mielony kminek
1 szczypta kwasek cytrynowy
pomidory
1 łyżeczka sól morska
1 szczypta cukier
1 szczypta mielony pieprz

Opis wykonania

Marchewkę dokładnie obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.W garnku o grubym dnie roztopić 1 łyżkę masła.Na maśle podsmażyć poszatkowany por oraz obraną i posiekaną cebulę. Dodać marchewkę,a po chwili obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki.Całosc przesmażyć i podlac wywarem.Zagotowac i dolozyc 2-3 galazki koperku. Kapuste obrac z zewnetrznych lisci,usunac glab i poszatkowac.Dodac ja do garnka,zagotowac i trzymac na ogniu przez 15min. Pod koniec zupe doprawic sola morska,kminkiem i pieprzem mielonym. Pomidory sparzyc,obrac ze skorki i pokroic w kostke. Reszte koperku posiekac i dolozyc do zupy tuz przed koncem gotowania razem z pomidorami. Zupe zagotowac i zdjec z ognia. Doprawic szczypta cukru oraz kwasku cytrynowego...Smacznego:)... (osobiscie-zamiast kwasku cytrynowego dodaje 1-2 lyzke octu jabłkowego)-według uznania...
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych