Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
warzywami i świeżym koperkiem.POLECAM

Składniki

Kurczaka pieczonego ok.2kg
2 średnie marchewki
2 średnie pietruszki
8 ziemniaków
1 por (tylko biała część)
świeży koperek jeden pęczek
300g.kapusty pekińskiej
3-4 liścia lurowego
4-5 kulek ziela angielskiego
1 duża cebula czosnkowa
4 ząbki czosnku
1 płaska łyżka mąki pszennej
50g.masła
1 łyżka koncentratu pomidorowego
sól,pieprz ziołowy do smaku

Opis wykonania

Całego kurczaka obieramy z mięsa.Kości,skórę wrzucamy do garnka dodajemy ziele angielskie,liść laurowy,rozgnieciony czosnek,zalewamy wodą,lekko solimy,gotujemy wywar ok.1godz. W między czasie marchewkę,pietruszkę,ziemniaki obieramy płuczemy,kroimy w kostkę.Por kroimy w plasterki.Kapustę szatkujemy.Cebulę kroimy w drobną kosteczkę.Wywar przecedzamy przez gęste sito.Do wywaru wrzucamy marchew,pietruszkę,ziemniaki,por,gotujemy zupę na średnim ogniu.Na patelni rozgrzewamy masło dodajemy cebulę,podsmażamy,dodajemy koncentrat pomidorowy,mieszamy,oprószamy mąką robimy tak zwaną zasmażkę,wrzucamy do zupy energicznie mieszając aby nie powstały grudki.Do zupy wrzucamy mięso z kurczaka,kapustę pekińską,posiekany koperek,doprawiamy do smaku.Zmniejszamy płomień gotujemy jeszcze kilka chwil,rozlewamy na talerze,podajemy z pieczywem.SMACZNEGO

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Wygląda zacnie