Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Zupa z pieczonym kurczakiem

Opis wykonania

warzywami i świeżym koperkiem.POLECAM

Całego kurczaka obieramy z mięsa.Kości,skórę wrzucamy do garnka dodajemy ziele angielskie,liść laurowy,rozgnieciony czosnek,zalewamy wodą,lekko solimy,gotujemy wywar ok.1godz. W między czasie marchewkę,pietruszkę,ziemniaki obieramy płuczemy,kroimy w kostkę.Por kroimy w plasterki.Kapustę szatkujemy.Cebulę kroimy w drobną kosteczkę.Wywar przecedzamy przez gęste sito.Do wywaru wrzucamy marchew,pietruszkę,ziemniaki,por,gotujemy zupę na średnim ogniu.Na patelni rozgrzewamy masło dodajemy cebulę,podsmażamy,dodajemy koncentrat pomidorowy,mieszamy,oprószamy mąką robimy tak zwaną zasmażkę,wrzucamy do zupy energicznie mieszając aby nie powstały grudki.Do zupy wrzucamy mięso z kurczaka,kapustę pekińską,posiekany koperek,doprawiamy do smaku.Zmniejszamy płomień gotujemy jeszcze kilka chwil,rozlewamy na talerze,podajemy z pieczywem.SMACZNEGO