Zupa z pokrzywy
 
                                            4 porcje
30 min
Łatwe
Składniki
Zupa z pokrzywy
Zupa z pokrzywy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
 
                        Cebulę drobno posiekaj. Warzywa korzeniowe pokrój w kostkę. Pokrzywę opłucz na sicie pod bieżącą wodą.
 
                        W garnku rozgrzej oliwę z oliwek. Zeszklij posiekaną cebulę. Dodaj resztę warzyw i podsmaż.
Składniki zalej gorącym bulionem/wodą. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Gotuj na małej mocy płyty grzewczej przez ok. 10–15 minut.
 
                        Wrzuć posiekaną pokrzywę i gotuj 10 minut.
Zupę zmiksuj przy pomocy blendera. Podawaj z ugotowanym jajkiem.
 
                                     
                                     
                             
                             
                 
                 
    -thumb.webp) 
                     
     
     
         
         
         
       
       
       
       
       
      
Komentarze