Zupa zbójnicka
Opis wykonania
Pyszna zupa z mięsnymi pulpecikami wspaniale urozmaici nasz obiad!
Cebulę drobno pokroić wrzucić na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju. Podsmażyć do momentu aż się zeszkli, dodać papryki i kminek jeszcze raz przesmażyć. Zalać 1 łyżką gorącego bulionu po czym dodać do bulionu. Marchew i ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do bulionu, gotować ok. 10min. W tym czasie mięso wyrobić z kminkiem, suszoną pietruszką i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Z mięsa formować pulpeciki wielkości pięćdziesięciogroszówki. Gotowe pulpeciki delikatnie wrzucić do zupy, zamieszać. Gdy wypłyną dodać pokrojona w kostkę paprykę i przepłukaną fasolę. W razie potrzeby doprawić do smaku.