Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Aromatyczna zupa dyniowa z jabłkami

 Aromatyczna zupa dyniowa z jabłkami

Opis wykonania

Średnie
dla 4 osób

Tradycyjna zupy dyniowa wzbogacona aromatem suszonych jabłek. Bogata w smaku, kremowa, aromatyczna. Bardzo polska i smaczna.

Dynię obrać, wyjąć pestki i pokroić w dużą kostkę. Przełożyć do garnka i zalać bulionem warzywnym. Gotować do miękkości. Następnie dodać suszone jabłka i gotować wspólnie przez około 5 minut, aż napęcznieją. Dodać przyprawy, ocet, sos sojowy i kilka łyżek oliwy z oliwek. Zmiksować. W razie potrzeby lekko dosolić, lub rozcieńczyć wodą/ wywarem. Konsystencja zależy od własnych preferencji. Zupa może wyjść mocno gęsta, ale smakuje tak samo dobrze, kiedy jest znacznie rzadsza.
Paulina Gruszecka
Wiecej moich przepisów
Wasza ocena

Kulinarne triki – co o nich wiesz?

Co zrobić, żeby deska do krojenia była stabilna?