

Rewelacyjna zupa. Polecam na święta wielkanocne. Polskie zupy to dania, o których często zapominamy, a których smak jest naprawdę wyjątkowy!
Do garnka wrzucamy kość wędzoną ,liść laurowy,ziele angielskie,obraną marchewkę oraz pietruszkę.Dodajemy majeranek oraz dwie łyżki rzeżuchy.Gotujemy wywar ok.1h.na średnim ogniu.W między czasie kiełbasę smażymy na patelni,dodajemy cebulę pokrojoną w piórka,podlewamy wywarem .Dusimy pod przykryciem 15min.Doprawiamy majerankiem .Zakwas,śmietanę ,mąkę,chrzan oraz rozgnieciony czosnek mieszamy w misce.Wlewamy do przecedzonego wywaru.Gotujemy ok.10 min.na wolnym ogniu.Doprawiamy do smaku.Barszcz chrzanowy rozlewamy na talerze podajemy z białą kiełbasą ,cebulą oraz z kiełkami rzeżuchy.SMACZNEGO