40 min P0DT0H40M0S P0DT0H40M0S Łatwe dla 4 osób Akademia Smaku Drukuj lub pobierz PDF Nie wygaszaj ekranu Udostępnij Tweet Pin it
Opis wykonania Tradycyjne polskie pierogi w wersji na słodko z dodatkiem daktyli to autorskie połączenie smaków przygotowane przez Panią Monikę. Autorski przepis pani Moniki, czas wykonania ok. 30 minut Nadzienie: daktyle namocz na 10 minut w gorącej wodzie. Następnie odcedź je, odciśnij z wody. Daktyle zblenduj na gładką masę wraz z orzechami, sezamem, kakao i cynamonem. Ciasto: z podanych składników zagnieć ciasto, a następnie cienko je rozwałkuj i wykrój kółka lub kwadraty. Do środka włoż trochę kremu z daktyli i jedną lub dwie maliny. Pierogi gotuj około 3 - 4 minuty. Gotowe pierogi polej roztopioną wcześniej w kąpieli wodnej czekoladą.