Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Bezglutenowe orkiszowe pierogi z daktylami i malinami Moniki Jerzek

Opis wykonania

Tradycyjne polskie pierogi w wersji na słodko z dodatkiem daktyli to autorskie połączenie smaków przygotowane przez Panią Monikę.

baner reklamowy maszynki do mielenia
  1. Autorski przepis pani Moniki, czas wykonania ok. 30 minut
  2. Nadzienie: daktyle namocz na 10 minut w gorącej wodzie.
  3. Następnie odcedź je, odciśnij z wody.
  4. Daktyle zblenduj na gładką masę wraz z orzechami, sezamem, kakao i cynamonem.
  5. Ciasto: z podanych składników zagnieć ciasto, a następnie cienko je rozwałkuj i wykrój kółka lub kwadraty.
  6. Do środka włoż trochę kremu z daktyli i jedną lub dwie maliny.
  7. Pierogi gotuj około 3 - 4 minuty.
  8. Gotowe pierogi polej roztopioną wcześniej w kąpieli wodnej czekoladą.