Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Burger wołowy z czereśniami.

Opis wykonania

Wołowina/Ser lazur/grillowana cukinia/Chutney z czeresni/Czerwona cebula/Bylica pospolita

Mięso mieszamy z Bylicą i pieprzem. Masło wstawiamy do zamrażarki, kiedy stwardnieje ścieramy na tarce do masy mięsnej i dokładnie mieszamy. Ważne aby starte kawałeczki masła równomiernie rozłożyły się w mięsie. Formujemy burgery (aby mięso dobrze się związało można wstawić burgery na chwile do zamrażarki). Wydrylowane czereśnie smażymy na odrobinie masła, zalewamy je octem i dodajemy miód i poszatkowaną chilli. Gotujemy aż chutney zgęstnieje do konsystencji miodu. Cukinie kroimy na cieniutkie plastry i grillujemy. Cebulkę szatkujemy w piórka. Kiedy mamy już wszystkie elementy gotowe rozgrzewamy suchą patelnie i wrzucamy tam burgery. Smażymy ok 4-5 min z każdej strony (Lubię różowe burgery;). Kiedy burgery się usmażą solimy je porządnie i zdejmujemy je z patelni i na tłuszczu który się wytopił smażymy wewnętrzne strony bułek. Składamy Burgery i smacznego. Fajna fuzja Polsko-amerykańska z dzikim ziołowym twistem;)