Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Chlebek fiński z omletem, szpinakiem, brokułem, suszonymi pomidorami.

Składniki

3 szt. Jajka
1 szt. Brokuł
1 szt. Suszone pomidory
1 garść Liście szpinaku
2 szt. Bułki żytnie fińskie
1 szt. Pomidor
1 szt. Jogurt
1 szt. Ząbek czosnku

Opis wykonania

Jajka roztrzepujemy, doprawiamy solą i pieprzem. Na patelnię dajemy trochę oliwy z suszonych pomidorów i drobno posiekane różyczki brokuła, suszone pomidory, liście szpinaku. Nie smażymy tego długo. Wylewamy na patelnię roztrzepane jajka i czekamy, aż omlet się zetnie. Wkładamy to do chlebka fińskiego, do tego kilka liści szpinaku, plastry pomidora i polewamy lub smarujemy jogurtem z dodatkiem czosnku i soli.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Lalaxo
Kanapka z treściwym omletem to idealna opcją na drugie śniadanie w pracy czy w szkole.