Chrupiaca pizza z kalafiora
1 porcje
40 min
Łatwe
Składniki
Chrupiaca pizza z kalafiora
Chrupiaca pizza z kalafiora
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Chrupiaca (!) pizzunia z tuńczykiem ma 350 kalorii na spodzie, oczywiscie kalafiorowym:) Z mala tajemnicą...a tajemnica jest w spodzie, dokladnie w sposobie pieczenia zeby wyszla chrupiaca ;) Robimy spód do pizzy: blendujemy 150 surowego kalafiora dodajemy jajko, 35 g maki ryzowej i przyprawę do pizzy. Wykładamy na papier do pieczenia posmarowany odrobiną oleju kokosowego. Pieczemy w piekarniku z termoobiegiem ok. 20-25 min aż góra będzie ładnie brazowa. No i teraz tajemnica, hihi, bierzemy drugi blat papieru i przekladamy "piccunie" obracajac ją do góry nogami ;) Tak żeby spieczona góra spodu byla teraz na dole i pieczemy "nową" góre na brazowo :D Ja na funkcji grila ją podpieklam szybciutko. Smarujemy koncentratem z przyprawami i wykładamy to, czego dusza zapragnie. U mnie dzis papryka, pieczarki, cebula i 65g tuńczyka z puszki. Do kolorku dałam kilka ziarenek kukurydzy (nie wliczalam) i 20g sera na wierzch :) Znowu do pieca do momentu aż se się rozpuści. Wychodzi pyszna chrupiaca pizzunia.
Komentarze