Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Chrupiąca pizza z kalafiora

Składniki

150 g kalafior swiezy
35 g maka ryzowa
1 szczypta przyprawa do pizzy
1 łyżka koncentrat pomidorowy
2-3 szt. pieczarki
0,5 szt. papryka
0,5 szt. cebula
65 g tunczyk z puszki w sosie wlasnym
1 łyżka kukurydza
20 g ser zolty light

Opis wykonania

Chrupiaca (!) pizzunia z tuńczykiem ma 350 kalorii na spodzie, oczywiscie kalafiorowym:) Z mala tajemnicą...a tajemnica jest w spodzie, dokladnie w sposobie pieczenia zeby wyszla chrupiaca ;) Robimy spód do pizzy: blendujemy 150 surowego kalafiora dodajemy jajko, 35 g maki ryzowej i przyprawę do pizzy. Wykładamy na papier do pieczenia posmarowany odrobiną oleju kokosowego. Pieczemy w piekarniku z termoobiegiem ok. 20-25 min aż góra będzie ładnie brazowa. No i teraz tajemnica, hihi, bierzemy drugi blat papieru i przekladamy "piccunie" obracajac ją do góry nogami ;) Tak żeby spieczona góra spodu byla teraz na dole i pieczemy "nową" góre na brazowo :D Ja na funkcji grila ją podpieklam szybciutko. Smarujemy koncentratem z przyprawami i wykładamy to, czego dusza zapragnie. U mnie dzis papryka, pieczarki, cebula i 65g tuńczyka z puszki. Do kolorku dałam kilka ziarenek kukurydzy (nie wliczalam) i 20g sera na wierzch :) Znowu do pieca do momentu aż se się rozpuści. Wychodzi pyszna chrupiaca pizzunia.


Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych