Chrupiący pstrąg z patelni
![Chrupiący pstrąg z patelni](https://akademiasmaku.pl/storage/7319/conversions/chrupiacy-pstrag-z-patelni-4487-single.webp)
4 porcje
45 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Chrupiący pstrąg z patelni
Chrupiący pstrąg z patelni
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/8591/conversions/ug5nAlQYidvEO7-thumb.webp)
Pstrągi umyj pod bieżącą wodą i wysusz ręcznikiem papierowym. Wierzch i wnętrze ryb natrzyj solą oraz pieprzem i skrop sokiem z cytryny.
Do wnętrza każdego pstrąga włóż czosnek pokrojony w plasterki, po łyżce masła oraz natkę pietruszki. Odstaw do lodówki na 30 minut.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/8592/conversions/z8Njc5TVzCz5vq-thumb.webp)
Pstrągi obtocz w mące. Na patelni rozgrzej olej i umieść pstrągi. Smaż najpierw z jednej, potem z drugiej strony na złoty kolor.
Sensor smażenia PerfectFry w płytach indukcyjnych marki Bosch zapewni doskonałe wysmażenie potraw dzięki sensorowi z 5 ustawieniami mocy.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
Komentarze