Ciasto francuskie z kurczakiem
4 porcje
45 min
Łatwe
Składniki
Wartości odżywcze
Ciasto francuskie z kurczakiem
Ciasto francuskie z kurczakiem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Kurczaka pokrój w drobne kawałki i podsmaż na patelni. Oprósz solą i pieprzem.
Obierz pora – wybierz tylko białe części. Umyj i osusz na sitku, a następnie drobno pokrój
Porada
Jak ustawić temperaturę, rodzaj grzania i czas pieczenia? Już nie musisz się nad tym zastanawiać. System PerfectChef w piekarnikach marki Bosch wyręczy Cię w główkowaniu.
Ciasto francuskie wyłóż na wysmarowanej masłem formie do tarty. Połóż kurczaka i pokrojonego pora.
Śmietanę wymieszaj z jakiem oraz dodaj starty ser żółty. Masę serowo-jajeczną wylej na ciasto francuskie.
Całość wstaw do nagrzanego na 200 stopni piekarnika i piecz około 25 minut.
Komentarze