Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Jeśli brakuje Ci pomysłu na smaczne, a jednocześnie szybkie danie, ciasto francuskie z kurczakiem sprawdzi się najlepiej. Połączony z sałatką z rukoli czy mixem sałat z sosem winegret, stanowić będzie duet doskonały.

Składniki

Opakowanie ciasta francuskiego
Pierś z kurczaka
250 ml śmietanki 18%
1 por
50 g startego sera żółtego
1 jajko
Sól i pieprz

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
515.8 kcal
Tłuszcz
35.8 g
Węglowodany
26.3 g
Błonnik
21.9 g
Białko
0.6 g
Sól
2 g

Opis wykonania

Kurczaka pokrój w drobne kawałki i podsmaż na patelni. Oprósz solą i pieprzem.

Obierz pora – wybierz tylko białe części. Umyj i osusz na sitku, a następnie drobno pokrój

Porada

Jak ustawić temperaturę, rodzaj grzania i czas pieczenia? Już nie musisz się nad tym zastanawiać. System PerfectChef w piekarnikach marki Bosch wyręczy Cię w główkowaniu.

Bosh Logo
Bosh

Ciasto francuskie wyłóż na wysmarowanej masłem formie do tarty. Połóż kurczaka i pokrojonego pora.

Śmietanę wymieszaj z jakiem oraz dodaj starty ser żółty. Masę serowo-jajeczną wylej na ciasto francuskie.

Całość wstaw do nagrzanego na 200 stopni piekarnika i piecz około 25 minut.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Uwielbiam tego typu dania i próbuje różnych przepisów. Ten wyszedł super