Czerwony colesław
4 porcje
20 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Żaden grill nie może odbyć się bez dobrej surówki.
Składniki
1 mała główka czerwonej kapusty
3 duże marchewki
2 duże czerwone cebule
1 jabłko
3 łyżki majonezu
3 łyżki musztardy
1 łyżka miodu
1 łyżka octu jabłkowego
Sól i pieprz do smaku
Czerwony colesław
Czerwony colesław
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Surówka colesław doskonale pasuje zarówno do mięs, jak i do ryb.
Opis przygotowania:
- Kapustę poszatkuj, marchew oraz jabłko zetrzyj na tarce o grubym oczku, a cebulę pokrój w drobne piórka.
- Z pozostałych składników przygotuj sos.
- W misce wymieszaj dokładnie wszystkie składniki. Na koniec całość dopraw do smaku.
TIP
- Aby skrócić czas przygotowania surówki wykorzystaj nakładkę szatkującą do twojego robota kuchennego. W kilka chwil warzywa będą posiekane i starte.
- Składniki na sos przełóż do zakręcanego słoika. Po zakręceniu wstrząśnij nim jak najmocniej, tak aby wszystkie składniki się połączyły.
TIP TECHNICZNY
- Dzięki wielozadaniowemu zestawowi siekającemu 5-w-1 OptiMUM bez wysiłku poszatkujesz kapustę. Uniwersalny rozdrabniacz szybko i dokładnie posieka warzywa, a Ty z łatwością przygotujesz idealne danie.
Komentarze