Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Czerwony colesław

Czerwony colesław

Opis wykonania

20 min
Łatwe
dla 4 osób

Żaden grill nie może odbyć się bez dobrej surówki.

Surówka colesław doskonale pasuje zarówno do mięs, jak i do ryb.



Opis przygotowania:



  1. Kapustę poszatkuj, marchew oraz jabłko zetrzyj na tarce o grubym oczku, a cebulę pokrój w drobne piórka.

  2. Z pozostałych składników przygotuj sos.

  3. W misce wymieszaj dokładnie wszystkie składniki. Na koniec całość dopraw do smaku.

TIP



  • Aby skrócić czas przygotowania surówki wykorzystaj nakładkę szatkującą do twojego robota kuchennego. W kilka chwil warzywa będą posiekane i starte.

  • Składniki na sos przełóż do zakręcanego słoika. Po zakręceniu wstrząśnij nim jak najmocniej, tak aby wszystkie składniki się połączyły.

TIP TECHNICZNY



  • Dzięki wielozadaniowemu zestawowi siekającemu 5-w-1 OptiMUM bez wysiłku poszatkujesz kapustę. Uniwersalny rozdrabniacz szybko i dokładnie posieka warzywa, a Ty z łatwością przygotujesz idealne danie.

Akademia Smaku
Wiecej moich przepisów
Wasza ocena

Quiz Tomasza Lacha

Jak sprawić, by pieczony w domu chleb miał chrupiącą skórkę?

 Jak sprawić, by pieczony w domu chleb miał chrupiącą skórkę?