Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Żaden grill nie może odbyć się bez dobrej surówki.

Składniki

1 mała główka czerwonej kapusty
3 duże marchewki
2 duże czerwone cebule
1 jabłko
3 łyżki majonezu
3 łyżki musztardy
1 łyżka miodu
1 łyżka octu jabłkowego
Sól i pieprz do smaku

Opis wykonania

Surówka colesław doskonale pasuje zarówno do mięs, jak i do ryb.

Opis przygotowania:

  1. Kapustę poszatkuj, marchew oraz jabłko zetrzyj na tarce o grubym oczku, a cebulę pokrój w drobne piórka.
  2. Z pozostałych składników przygotuj sos.
  3. W misce wymieszaj dokładnie wszystkie składniki. Na koniec całość dopraw do smaku.

TIP

  • Aby skrócić czas przygotowania surówki wykorzystaj nakładkę szatkującą do twojego robota kuchennego. W kilka chwil warzywa będą posiekane i starte.
  • Składniki na sos przełóż do zakręcanego słoika. Po zakręceniu wstrząśnij nim jak najmocniej, tak aby wszystkie składniki się połączyły.

TIP TECHNICZNY

  • Dzięki wielozadaniowemu zestawowi siekającemu 5-w-1 OptiMUM bez wysiłku poszatkujesz kapustę. Uniwersalny rozdrabniacz szybko i dokładnie posieka warzywa, a Ty z łatwością przygotujesz idealne danie.
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
MiszelPiszel
Uwielbiam surówki z czerwonej kapusty.