Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Policzki wołowe z purre z chrzanem i warzywami

Delikatne policzki wołowe
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

180 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Policzki wołowe z purre z chrzanem i warzywami

Składniki

0,8 kg Policzki wołowe
0,2 kg Marchewka
0,2 kg Seler
0,1 kg Por
0,1 kg Cebula
0,03 kg Rozmaryn
0,03 kg Tymianek
0,2 l Wino czerwone
3 ząbki szt. Czosnek
6 szt. Cebula szalotka duża
12 szt. Mini por
0,7 kg Ziemniaki
1 łyżka Chrzan
1 szczypta Sól, pieprz
0,1 kg Masło

Opis wykonania

Policzki oczyscic i obsmażyć mocno na oleju. Dodać obraną marchewkę, seler, por, spaloną cebulę, rozmaryn, tymianek i czerwone wino i czosnek. Uzupełnić wodą tak żeby przyjryć wszystko doprawić solą i pieprzem a następnie dusić do miękkości ok. 2,5-3 godziny. Ziemniaki obrać, ugotować, przpuścić przez praskę, dodać masło i chrzan i doprawić solą. Cebulę szalotkę obrać, pokroić na pół i razem z mini porem obsmażyć na patelni na maśle i podlać trochę bulionem z gotowania policzków. Ugotowane policzki wyjąć z garnka, resztę zmiksować na sos i przecedzić. Jak byłby za rzadki zagęścić mąką albo zasmazka.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych