Policzki wołowe z purre z chrzanem i warzywami
4 porcje
180 min
Łatwe
Składniki
Delikatne policzki wołowe
Delikatne policzki wołowe
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Policzki oczyscic i obsmażyć mocno na oleju. Dodać obraną marchewkę, seler, por, spaloną cebulę, rozmaryn, tymianek i czerwone wino i czosnek. Uzupełnić wodą tak żeby przyjryć wszystko doprawić solą i pieprzem a następnie dusić do miękkości ok. 2,5-3 godziny. Ziemniaki obrać, ugotować, przpuścić przez praskę, dodać masło i chrzan i doprawić solą. Cebulę szalotkę obrać, pokroić na pół i razem z mini porem obsmażyć na patelni na maśle i podlać trochę bulionem z gotowania policzków. Ugotowane policzki wyjąć z garnka, resztę zmiksować na sos i przecedzić. Jak byłby za rzadki zagęścić mąką albo zasmazka.
Komentarze