Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Policzki wołowe z purre z chrzanem i warzywami

Opis wykonania

Policzki wołowe z purre z chrzanem i warzywami

baner reklamowy maszynki do mielenia

Policzki oczyscic i obsmażyć mocno na oleju. Dodać obraną marchewkę, seler, por, spaloną cebulę, rozmaryn, tymianek i czerwone wino i czosnek. Uzupełnić wodą tak żeby przyjryć wszystko doprawić solą i pieprzem a następnie dusić do miękkości ok. 2,5-3 godziny. Ziemniaki obrać, ugotować, przpuścić przez praskę, dodać masło i chrzan i doprawić solą. Cebulę szalotkę obrać, pokroić na pół i razem z mini porem obsmażyć na patelni na maśle i podlać trochę bulionem z gotowania policzków. Ugotowane policzki wyjąć z garnka, resztę zmiksować na sos i przecedzić. Jak byłby za rzadki zagęścić mąką albo zasmazka.