Doskonałe na spotkanie ze znajomymi lub wakacyjny obiad.
Burgery możesz przyrządzić zarówno na grillu, w ogrodzie jak i w kuchni, na grillu elektrycznym. Będzie smakował wyśmienicie.
Opis przygotowania:
- Mięso zmiel w maszynce do mielenia. Następnie dodaj do niego siemię, musztardę oraz przyprawy. Całość dokładnie wymieszaj, tak aby wszystkie składniki się połączyły.
- Cebulę pokrój w krążki o grubości ok 0,5 cm. Ogórki pokrój wzdłuż na plastry.
- Mięso grilluj na tacce przez około 5 minut z każdej strony. Krążki cebuli oraz połówki bułek również ugrilluj. Wystarczy im po minucie z każdej strony.
- Na talerzu układaj burgera warstwami bułka-sałata-mięso-pomidor-ogórek-cebula-bułka.
TIP
- Jeśli burgery ciężko się formują i rozpadają się, dodaj 1 jajko. Jeśli są zbyt mokre, dodaj 1 łyżkę bułki tartej.
- Zepnij burgera wykałaczką, a jego jedzenie będzie wygodniejsze.