Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Drożdżowe racuchy z jabłkami i cynamonem

Drożdżowe racuchy z jabłkami i cynamonem
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Prosty przepis na puszyste racuchy drożdżowe z jabłkami.Racuchy z jabłkami to doskonała propozycja zarówno na drugie śniadanie, jak i słodki obiad.

Składniki

3 szklanki mąki pszennej
1,5 szklanki mleka
40 g drożdży lub 20 g drożdży suszonych
2 jabłka
2 jajka
1 łyżka cukru
1 łyżeczka cynamonu
½ łyżeczki soli
½ laski wanilii

Opis wykonania

Z połowy ilości mleka, 2 łyżek mąki, łyżki cukru oraz drożdży przygotuj zaczyn. Mleko powinno być ciepłe. Całość wymieszaj, przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na około 30 minut.

Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w drobne kawałki.

Porada

Płyty indukcyjne Bosch z sensorami smażenia gwarantują perfekcyjne rezultaty za każdym razem.

Bosh Logo
Bosh

Do zaczynu dodaj jajka, jabłka, wanilię, cynamon. Całość wymieszaj stopniowo i naprzemiennie dodawaj mleko i mąkę.

 Gotowe ciasto powinno mieć jednolitą konsystencję i nie przywierać do łyżki.

Racuchy nakładają na patelnię łyżką i smaż na niewielkiej ilości oleju roślinnego aż będą złociste.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy was zapewnić, ze publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy zakupili lub korzystali z produktu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych