FIT ŚNIADANIE: Omlet z warzywami i grzybami
1 porcje
15 min
Łatwe
Szukasz nowej propozycji na śniadanie? Jajka w różnych odsłonach to zawsze dobry wybór!
Składniki
3 jaja
50 g szpinaku (świeżego lub mrożonego)
1 łyżka tartego parmezanu
1/2 cebuli
1 ząbek czosnku
2 łyżeczka masła ghee
50 g pieczarek lub kurek
1 łyżka mąki ryżowej lub kokosowej
3 orzechy brazylijskie
15 g orzechów nerkowca
Świeży koperek
Pieprz, szczypta soli
FIT ŚNIADANIE: Omlet z warzywami i grzybami
FIT ŚNIADANIE: Omlet z warzywami i grzybami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Jeśli znudziły Ci się tradycyjne dodatki do omleta, to na pewno przypadnie Ci do gustu ta propozycja.
Opis przygotowania:
- Białka ubij na pianę, dodaj rozdrobniony szpinak, mąkę i przyprawy.
- Wymieszaj delikatnie i smaż na odrobinie masła klarowanego.
- Na oddzielnej patelni podsmaż drobno posiekaną cebulę, czosnek i pieczarki.
- Na gotowym omlecie ułóż podsmażone grzyby, posiekane orzechy, koperek i posyp odrobiną parmezanu.
Komentarze