Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


FIT ŚNIADANIE: Omlet z warzywami i grzybami

FIT ŚNIADANIE: Omlet z warzywami i grzybami
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Szukasz nowej propozycji na śniadanie? Jajka w różnych odsłonach to zawsze dobry wybór!

Składniki

3 jaja
50 g szpinaku (świeżego lub mrożonego)
1 łyżka tartego parmezanu
1/2 cebuli
1 ząbek czosnku
2 łyżeczka masła ghee
50 g pieczarek lub kurek
1 łyżka mąki ryżowej lub kokosowej
3 orzechy brazylijskie
15 g orzechów nerkowca
Świeży koperek
Pieprz, szczypta soli

Opis wykonania

Jeśli znudziły Ci się tradycyjne dodatki do omleta, to na pewno przypadnie Ci do gustu ta propozycja.

Opis przygotowania:

  1. Białka ubij na pianę, dodaj rozdrobniony szpinak, mąkę i przyprawy.
  2. Wymieszaj delikatnie i smaż na odrobinie masła klarowanego.
  3. Na oddzielnej patelni podsmaż drobno posiekaną cebulę, czosnek i pieczarki.
  4. Na gotowym omlecie ułóż podsmażone grzyby, posiekane orzechy, koperek i posyp odrobiną parmezanu.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych