Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

35 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

4.5 (Ilość ocen: 2)


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Frużelina to nic innego jak owoce w żelu. Stanowią doskonały dodatek do każdego deseru - lodów, gofrów, naleśników, serników czy tortów. Owoce często wykorzystywane do przyrządzania frużeliny to na maliny.

Składniki

350 g malin
2 łyżki cukru
1 łyżka mąki ziemniaczanej
sok z ½ cytryny

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
84.75 kcal
Tłuszcz
0.28 g
Węglowodany
16.28 g
Błonnik
1.23 g
Białko
5.93 g
Sól
0 g

Opis wykonania

1

Maliny umieść w garnku, dodaj cukier oraz sok z cytryny. Zagotuj.

2

Odlej około 1/3 szklanki soku z garnka i wymieszaj z mąką ziemniaczaną. 

Porada

Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.



Bosh Logo
Bosh
3

Przelej z powrotem do garnka i wymieszaj. Zagotuj, odstaw z płyty grzewczej do przestudzenia.


Oceń przepis
Średnia ocen: 4.5, Ilość ocen: 2
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
MiszelPiszel
Wspaniały dodatek do ciast. Lekko kwaśny smak frużeliny z malin przełamuje słodycz kremów i ciast - dzięki temu smakują lepiej.