Frużelina malinowa do tortu
4 porcje
35 min
Łatwe
4.75 (Ilość ocen: 4)
Frużelina to nic innego jak owoce w żelu. Stanowią doskonały dodatek do każdego deseru - lodów, gofrów, naleśników, serników czy tortów. Owoce często wykorzystywane do przyrządzania frużeliny to na maliny.
Składniki
350 g malin
2 łyżki cukru
1 łyżka mąki ziemniaczanej
sok z ½ cytryny
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
84.75 kcal
Tłuszcz
0.28 g
Węglowodany
16.28 g
Błonnik
1.23 g
Białko
5.93 g
Sól
0 g
Frużelina malinowa do tortu
Frużelina malinowa do tortu
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Maliny umieść w garnku, dodaj cukier oraz sok z cytryny. Zagotuj.
Odlej około 1/3 szklanki soku z garnka i wymieszaj z mąką ziemniaczaną.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.
Przelej z powrotem do garnka i wymieszaj. Zagotuj, odstaw z płyty grzewczej do przestudzenia.
Komentarze