Frużelina malinowa do tortu
![Frużelina malinowa do tortu](https://akademiasmaku.pl/storage/7755/conversions/fruzelina-malinowa-do-tortu-4930-single.webp)
4 porcje
35 min
Łatwe
4.5 (Ilość ocen: 2)
Frużelina to nic innego jak owoce w żelu. Stanowią doskonały dodatek do każdego deseru - lodów, gofrów, naleśników, serników czy tortów. Owoce często wykorzystywane do przyrządzania frużeliny to na maliny.
Składniki
350 g malin
2 łyżki cukru
1 łyżka mąki ziemniaczanej
sok z ½ cytryny
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
84.75 kcal
Tłuszcz
0.28 g
Węglowodany
16.28 g
Błonnik
1.23 g
Białko
5.93 g
Sól
0 g
Frużelina malinowa do tortu
Frużelina malinowa do tortu
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/9694/conversions/cZotQ836BsKzta-thumb.webp)
Maliny umieść w garnku, dodaj cukier oraz sok z cytryny. Zagotuj.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/9695/conversions/BahGB5ler7IWND-thumb.webp)
Odlej około 1/3 szklanki soku z garnka i wymieszaj z mąką ziemniaczaną.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/9696/conversions/BL4o2S5i2ScS2a-thumb.webp)
Przelej z powrotem do garnka i wymieszaj. Zagotuj, odstaw z płyty grzewczej do przestudzenia.
Komentarze