Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

120 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszna, rozgrzewająca, lekko pikantna i kwaskowa. Przekona swoim smakiem nawet najbardziej zatwardziałego przeciwnika zup rybnych.

Składniki

1 szt. por
1 szt. marchew
1/4 szt. seler
1 szt. pietruszka korzeń
2 szt. ziemniaki
pomidory z puszki
1 szt. papryka czerwona
1 szt. cebula
3 szt. czosnek ząbki
500 g dorsz łupacz
2 łyżeczka papryka słodka w proszku
1 łyżeczka papryka ostra w proszku
1 szczypta pieprz cayenne
3 szt. kostka rosołowa
2 łyżeczka oliwa z oliwek
2 łyżeczka posiekany świeży koperek

Opis wykonania

1. Marchewkę, por i pietruszkę obrać i pokroić w drobna kostkę. Seler przeciąć na pół. Zalać 2 litrami zimnej wody, dodać kostki rosołowe i ugotować bulion. 2. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie z oliwek. 3. Z bulionu usunąć seler i dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Kiedy ziemniaki są już miękkie dodajemy podsmażoną cebulę i papryk oraz pomidory i przeciśnięty przez praskę czosnek. 4. Zupę doprawiamy paprykami w proszku i pieprzem cayenne. Rybę kroimy w sporą kostkę (ok 2cmx2cm) i wrzucamy do zupy. Ryby nie gotujemy, odstawiamy na 10-15 min aż sama dojdzie w zupie. Zupę podajemy gorącą, posypana posiekanym koperkiem. SMACZNEGO!
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Uwielbiam zupy rybne. Myślę że kiedyś wykorzystam