


Pyszna, rozgrzewająca, lekko pikantna i kwaskowa. Przekona swoim smakiem nawet najbardziej zatwardziałego przeciwnika zup rybnych.
1. Marchewkę, por i pietruszkę obrać i pokroić w drobna kostkę. Seler przeciąć na pół. Zalać 2 litrami zimnej wody, dodać kostki rosołowe i ugotować bulion. 2. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie z oliwek. 3. Z bulionu usunąć seler i dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Kiedy ziemniaki są już miękkie dodajemy podsmażoną cebulę i papryk oraz pomidory i przeciśnięty przez praskę czosnek. 4. Zupę doprawiamy paprykami w proszku i pieprzem cayenne. Rybę kroimy w sporą kostkę (ok 2cmx2cm) i wrzucamy do zupy. Ryby nie gotujemy, odstawiamy na 10-15 min aż sama dojdzie w zupie. Zupę podajemy gorącą, posypana posiekanym koperkiem. SMACZNEGO!