Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

25 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Idealne na śniadanie- pożywne i energetyczne danie, które daje "kopa" na cały dzień, Kolorowo i zdrowo - raj dla oczu i podniebienia.

Składniki

1 szt. awokado
2 szt. jajko
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
2 szt. szynka szwarcwaldzka
1 szt. pomidor
2 szt. rzodkiewka
1 szt. szczypiorek
1 garść szpinak

Opis wykonania

Awokado przekrawamy na pół, wyciągamy pestkę i lekko wydrążamy. Oprószamy solą i pieprzem. Wbijamy w zagłębienia po jednym jajku i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st.
Pieczemy ok 20 min, aż białko się zetnie. Na suchej patelni smażymy szynkę, Drobno siekamy pomidora, rzodkiewki i szczypiorek.

Danie serwujemy od razu na liściach szpinaku, z szynką. Posypujemy rzodkiewką, szczypiorkiem, pomidorem i czerwonym pieprzem, Oprószamy dodatkowo solą i czarnym pieprzem.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych