Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Jajo w łódeczce z parówki

Jajo w łódeczce z parówki
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie

Ocena

3.67 (Ilość ocen: 3)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Jajo sadzone w łódeczce z parówki - wyśmienite na szybkie i zdrowe śniadanie.

Składniki

4 szt. Jajo
4 szt. Parówka
Masło i olej do smażenia
Sól, pieprz
Rzeżucha lub szczypiorek

Opis wykonania

Rozgrzej patelnię z masłem i olejem. Rozkrój parówki wzdłuż pozostawiając złączone końce. Użyj wykałaczek aby uformować łódeczki - aby parówka nie zbiegała się środkiem. Kładź na patelni, w łódeczkę z parówki wbij jajo i smaż tak długo jak lubisz najbardziej. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Usuń wykałaczki, podawaj gorące (polej ketchupem jeśli lubisz), obsyp rzeżuchą bądź posiekaną dymką.
Oceń przepis
Średnia ocen: 3.67, Ilość ocen: 3
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Skaczacaowca
Proste śniadanie w nietypowym wykonaniu. Super :)