Jajo w łódeczce z parówki

4 porcje
Średnie
3.67 (Liczba ocen: 3)
Jajo sadzone w łódeczce z parówki - wyśmienite na szybkie i zdrowe śniadanie.
Składniki
4 szt. Jajo
4 szt. Parówka
Masło i olej do smażenia
Sól, pieprz
Rzeżucha lub szczypiorek
Jajo w łódeczce z parówki
Jajo w łódeczce z parówki
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Rozgrzej patelnię z masłem i olejem. Rozkrój parówki wzdłuż pozostawiając złączone końce. Użyj wykałaczek aby uformować łódeczki - aby parówka nie zbiegała się środkiem. Kładź na patelni, w łódeczkę z parówki wbij jajo i smaż tak długo jak lubisz najbardziej. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Usuń wykałaczki, podawaj gorące (polej ketchupem jeśli lubisz), obsyp rzeżuchą bądź posiekaną dymką.
Komentarze