Kanapka
1 porcje
90 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Kanapka
Kanapka
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
1. Kanapka Rybka: Dwie kromki chleba złożyć ze sobą i wyciąć kształt rybki. Dolną posmarować serkiem śmietankowym, położyć plasterki szynki, przyłożyć górną. Posmarować serkiem śmietankowym, układać plasterki ogórków, pomidorki, ser zółty i rodzynki, tak by powstały elementy rybki : łuski, oczy, ogon. Sałatę ułożyć na dole - to będą wodorosty. Z pozostałego żółtego sera wyciąć rozgwiazdy. 2. Amarantuski czyli ciastka z amarantusem Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C (bez termoobiegu). W misce rozgnieść jednego dojrzałego banana, wsypać szklankę amarantusu eksandowanego, wlać łyżeczkę syropu dakylowego i wsypać łyżeczkę karobu. Wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Układać ciasteczka na blasze, mogą mieć dowolne kształty. Można użyć do ich zrobienia foremek do kruchych ciasteczek, lecz nie będą łatwo wychodzić, ze względu na konstystencję masy (lepiąca). Piec ok 15 minut, nie powinny być twarde, są raczej mięciutki i słodkie. 3. Galaretki - gitarki Pojemniki do lodu mogą czasem posłużyć jako foremki do galaretek. Ułożyć w nich owoce. Żelatynę rozpuścić w ciepłym soku owocowym i zalać owoce. Gdy wystygnie wstawić do lodówki i poczekać do stężenia. Smacznego!
Komentarze