Kanapka z jajkiem i pastą z awokado
1 porcje
10 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 2)
Składniki
Kanapka z jajkiem i pastą z awokado
Kanapka z jajkiem i pastą z awokado
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Do wykonania kanapki z jajkiem i pastą z awokado, którą można zdecydowanie zaliczyć do potraw z grona „fit” nie potrzebujemy wiele czasu, dlatego jest to właśnie fantastyczna propozycja na pełnowartościowe, sycące śniadanie lub kolację, którymi zadowoli się każdy, zarówno osoba prowadząca normalny, zrównoważony styl życia, jak i podejmująca wzmożoną aktywność fizyczną.
Do pojemnika blendera lub malaksera włożyć obrane i pozbawione pestki awokado, orzechy, a następnie dodać oliwę, sok z limonki i wszystko zmiksować na gładką, jednolitą pastę.
Zobacz też przepis: pasta z awokado i jajka.
Doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Kromkę chleba posmarować grubą warstwą przygotowanej pasty z orzechów i awokado, na to ułożyć sadzone jajo, pokrojone pomidorki i posypać czarnuszką. Dla wzbogacenia smaku dodajemy orzechy włoskie i polewamy olejem lnianym.
Podanie
Tak przygotowane kanapki, które – jesteśmy w stanie się założyć – macie ochotę schrupać już teraz, warto udekorować rukolą, która nie dość, że bardzo zdrowa, to posiada również pyszne walory smakowe, znakomicie komponujące się zarówno z jajkiem, jak i awokado. Równie smacznie będzie także z koperkiem.
Komentarze