Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pieczony karczek sprawdza się zarówno na gorąco, od razu po upieczeniu, jak i na zimno, do pieczywa. Pysznie smakuje z ćwikłą albo marynowanymi grzybkami.

Składniki

70-80 dag karczku
Majeranek
Sól i pieprz
3 łyżki sosu Worcester
½ słoiczka musztardy
2 ząbki czosnku

Opis wykonania

Karczek umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Kolejno, mięso trzeba osolić, doprawić pieprzem, obtoczyć majerankiem. Następnie, dodaj sos Worcester, a także pół słoiczka musztardy i  posiekane ząbki czosnku. Wszystko dobrze wymieszaj i natrzyj mięso tak powstałą marynatą.

Całość wstaw do lodówki owinięte folią. Najlepiej na minimum 12 godzin.

Porada

Soczysta pieczeń jest na wyciągnięcie ręki! Termosonda PerfectRoast w piekarnikach marki Bosch mierzy temperaturę w kilku miejscach pieczonego mięsa i kontroluje intensywność grzania, tak żebyś miał pewność, że Twoja pieczeń będzie perfekcyjna.

Bosh Logo
Bosh

Doprawione mięso wstaw  do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piecz około 1,5 godziny, najlepiej pod przykryciem, w naczyniu żaroodpornym.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Pafwvcio
Tak trzeba zrobić minimum dzień wcześniej, ale naprawdę warto !