Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Kebab z piersią kurczaka warzywami i sosem czosnkowym

Składniki

400 g filet z kurczaka
4 szt. bułka pita
1-2 szt. pomidor
1 szt. ogórek zielony
1 szt. cebula czerwona
2 szt. ząbek czosnku
3 łyżka majonez
4 łyżka jogurt grecki
1 łyżeczka zioła włoskie
1 łyżeczka oregano
0,5 łyżeczka sól
1 łyżeczka papryka słodka
2 szczypta pieprz
0,5 szt. kapusta pekińska
1 łyżka olej

Opis wykonania

Cebulę , pomidora i ogórka pokroić w plasterki. Kapustę pekińską poszatkować. Filet z kurczaka pokroić włożyć do miski i dodać paprykę połowę soli , oregano i ziół włoskich.i odstawić na chwilę do zamarynowania . Na patelni rozgrzać olej i dodać kurczaka podsmażyć na złoty kolor . W czasie gdy kurczak się smaży bułki pita skropić wodą i stawić do piekarnika lub opiekacza grillowego na parę minut. SOS: jogurt grecki i majonez wymieszać w miseczce dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz resztę przypraw i wymieszać . przygotowanie całości: Ciepłe bułki naciąć nożem do środka dodać trochę sosu, kapustę pekińską kilka plastrów pomidora ogórka i cebuli. Następnie kawałki kurczaka i polać sosem . Jeśli zostało miejsca czynność powtórzyć. SMACZNEGO

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Asia
Pycha, warto dodać ketchup i odrobinkę pasty paprykowej!
Monka
Domowe fastfoody zawsze są smaczniejsze i zdrowsze
Monka
Domowy kebab pychota

Potrzebujesz inspiracji?

Zobacz garść porad i przepisów