


Kebab z piersią kurczaka warzywami i sosem czosnkowym
Cebulę , pomidora i ogórka pokroić w plasterki. Kapustę pekińską poszatkować. Filet z kurczaka pokroić włożyć do miski i dodać paprykę połowę soli , oregano i ziół włoskich.i odstawić na chwilę do zamarynowania . Na patelni rozgrzać olej i dodać kurczaka podsmażyć na złoty kolor . W czasie gdy kurczak się smaży bułki pita skropić wodą i stawić do piekarnika lub opiekacza grillowego na parę minut. SOS: jogurt grecki i majonez wymieszać w miseczce dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz resztę przypraw i wymieszać . przygotowanie całości: Ciepłe bułki naciąć nożem do środka dodać trochę sosu, kapustę pekińską kilka plastrów pomidora ogórka i cebuli. Następnie kawałki kurczaka i polać sosem . Jeśli zostało miejsca czynność powtórzyć. SMACZNEGO