Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Klejnoty Szejka

Opis wykonania

Spełnienie marzeń każdej dziewczyny, czyli fit arabski tagine z ciecierzycą i dynią. Idealny z ryżem bądź kuskusem.

1. Do miski dodajemy mięso mielone, 1/2 łyżki oliwy, kumin, kolendrę, cynamon, kurkumę i obie papryki. Mieszamy wszystkie składniki na gładką masę. Z otrzymanej masy formujemy średniej wielkości kulki. 2. W rondelku rozgrzewamy łyżkę oliwy i podsmażamy na niej cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek przeciśnięty przez praskę. 3. W garnku na tagine rozgrzać pół łyżki oliwy i dokładnie obsmażyć wcześniej przygotowane mięso. 4. Następnie dodać do garnka z mięsem zeszkolną cebulę z czosnkiem oraz dolać bulion i passatę. Dusić na bardzo mały ogniu ok 30minut. 5. Do miękkiego mięsa dodajemy ugotowaną ciecierzycę, dynię pokrojoną w kostkę oraz rodzynki. Doprawiamy solą i pieprzem i dusimy kolejne 30minut. 6. Na koniec posypujemy natką pietruszki i podajemy z ryżem lub kuskusem. Smacznego!

Bosch do kuchni