Kolacja walentynkowa: Pierś z kurczaka z cukinią i szpinakiem
2 porcje
30 min
Łatwe
Składniki
Kolacja walentynkowa: Pierś z kurczaka z cukinią i szpinakiem
Kolacja walentynkowa: Pierś z kurczaka z cukinią i szpinakiem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Kurczaka oczyść z błon i pokrój w drobną kostkę. Cebulę obierz i również drobno pokrój. Cukinię i paprykę pokrój w słupki. Listki mięty drobno posiekaj.
Cebulę podsmaż na głębokiej patelni. Następnie, gdy będzie szklista dodaj mięso. Po chwili dodaj paprykę oraz ryż. Podsmażaj do momentu aż ryż zrobi się szklisty.
Porada
Dzięki funkcji Perfect Chef idealnie dobierzesz intensywność grzania do przygotowywanej potrawy. Dzięki temu risotto będzie delikatne i kremowe.
Następnie na patelnię dodaj szpinak oraz wino. Gdy odparuje zacznij partiami powoli wlewać bulion. Ryż cały czas mieszaj, aby się nie przypalił. Tuż przed końcem gotowania dodaj posiekane liście mięty, pozostałe przyprawy oraz parmezan. Całość dokładnie mieszaj.
Risotto będzie gotowe, gdy ryż przestanie wchłaniać wodę i będzie ugotowany al dente.
Risotto przełóż na talerz i udekoruj listkami mięty oraz czarnuszką.
Komentarze