


Risotto jest proste w przygotowaniu, lekkie, orzeźwiające i w łatwy sposób można je efektownie zaserwować
Kurczaka oczyść z błon i pokrój w drobną kostkę. Cebulę obierz i również drobno pokrój. Cukinię i paprykę pokrój w słupki. Listki mięty drobno posiekaj.
Cebulę podsmaż na głębokiej patelni. Następnie, gdy będzie szklista dodaj mięso. Po chwili dodaj paprykę oraz ryż. Podsmażaj do momentu aż ryż zrobi się szklisty.
Następnie na patelnię dodaj szpinak oraz wino. Gdy odparuje zacznij partiami powoli wlewać bulion. Ryż cały czas mieszaj, aby się nie przypalił. Tuż przed końcem gotowania dodaj posiekane liście mięty, pozostałe przyprawy oraz parmezan. Całość dokładnie mieszaj.
Risotto będzie gotowe, gdy ryż przestanie wchłaniać wodę i będzie ugotowany al dente.
Risotto przełóż na talerz i udekoruj listkami mięty oraz czarnuszką.