Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

5 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Krem z brokuła ze szpinakiem

Składniki

1 l bulion
2 szt. brokuły
300 g liście szpinaku
5 szt. kromka chleba
10 szt. plaster sera pleśniowego
3 łyżka masło
3 łyżka oliwa
2 szt. ząbek czosnku
1 szt. cebula

Opis wykonania

Na maśle z oliwą podsmażamy brokuła z cebulą. Dodajemy posiekany czosnek i zalewamy bulionem. Gdy brokuł zmięknie wrzucamy liście szpinaku i blendujemy. Podajemy z grzanką z serem pleśniowym i bazylią
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Mam nadzieję, że ta zupa jest łatwa do podania w pojemnikach na wynos.
bsylvia
Bardzo dobry krem z brokułu - zdecydowanie polecam!