Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Krem z groszku zielonego z trawa cytrynowa i miętą pieprzową

Krem z groszku zielonego z trawa cytrynowa i miętą pieprzową
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Krem z zielonego i konserwowego groszku z serem mascarpone i trawą cytrynową.

Składniki

200 g groszeku zielonego mrożonego
puszka groszku konserwowego
kubek jogurtu typu greckiego
200 g serka mascarpone
1 szt. masła
Kardamon
Trawa cytrynowa
Mięta pieprzowa
Mąka

Opis wykonania

  1. Na gotujący się bulion wsyp rozmrożony zielony groszek oraz groszek konserwowy.
  2. Dodaj trawę cytrynową i kardamon. Dopraw do smaku.
  3. Gotuj aż groszek całkowicie się rozgotuje, a następnie zmiksuj całość.
  4. Dodaj mascarpone i miętę pieprzową.
  5. Podawaj lekko ciepłe z jogurtem.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych