Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Krem z kurek

Krem z kurek

Opis wykonania

45 min
Łatwe
dla 4 osób

Niezwykle prosta w przygotowaniu i jednocześnie pełna smaku zupa.

Sezon na kurki jest krótki, dlatego warto w pełni go wykorzystać przygotowując dania takie jak nasza zupa.



Opis przygotowania:



  1. Kurki oczyść i przetrzyj wilgotnym ręcznikiem papierowym. Cebulę drobno posiekaj.

  2. W rondlu na maśle podsmaż kurki wraz z cebulą. Gdy cebula będzie szklista odłóż cześć kurek do dekoracji.

  3. Pozostałe zalej bulionem i gotuj około 15-20 minut pod przykryciem. Na kilka minut przed końcem gotowania dodaj wszystkie przyprawy oraz posiekany czosnek.

  4. Po ściągnięciu garnka z palnika zmiksuj zupę blenderem na gładki krem.

  5. Zupę podawaj na ciepło z dodatkiem podsmażonych kurek oraz natki pietruszki.

TIP



  • Aby zupa była bardziej kremowa i sycąca dodaj do niej jednego, dużego ziemniaka.

  • Zupę możesz doprawić także tymiankiem oraz słodką papryką.

 


Akademia Smaku
Wiecej moich przepisów
Wasza ocena

Quiz Jacka Bilczyńskiego

1. Kawa wypita kilkadziesiąt minut przed treningiem…

 1. Kawa wypita kilkadziesiąt minut przed treningiem…