Krem z pomidorów z czosnkiem niedźwiedzim według Mateusza Gesslera
 
                                            4 porcje
45 min
Średnie
5 (Liczba ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Krem z pomidorów z czosnkiem niedźwiedzim według Mateusza Gesslera
Krem z pomidorów z czosnkiem niedźwiedzim według Mateusza Gesslera
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
 
                        Pomidory parzymy w gorącej wodzie i obieramy ze skórki. Seler obieramy i ścieramy na najdrobniejszej tarce.
 
 
                        W szerokim garnku rozgrzewamy masło, dodajemy posiekaną dymkę, posiekany czosnek niedźwiedzi i seler – lekko szklimy, dodajemy pokrojone pomidory i dusimy przez 20 minut. Dodajemy wino, cukier i dusimy jeszcze przez 5 minut. Zalewamy gorącym bulionem warzywnym, następnie doprawiamy solą, pieprzem i – w razie potrzeby – cukrem. Gotujemy na płycie grzewczej jeszcze przez 5 minut.
 
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.
 
                         
                        Zdejmujemy z ognia na 10 minut i miksujemy blenderem na gładką masę. Podajemy z łezką kwaśnej śmietany i świeżą miętą.
 
 
                                     
                                     
                             
                             
                 
                 
    -thumb.webp) 
                     
                     
                     
     
     
         
         
         
       
       
       
       
       
      
Komentarze