Leczo z cukinią i kiełbasą

4 porcje
Łatwe
4 (Liczba ocen: 1)
Katen posiłki są znacznie bardziej kolorowe, a dzięki temu bardziej apetyczne. Jednym z takich posiłków jest leczo.
Składniki
1 woreczek kaszy gryczanej
2 laski chudej kiełbasy drobiowej
2 cukinie
1 papryka żółta
1 papryka czerwona
1 bakłażan
1 puszka pomidorów,
1 łyżka oleju
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 łyżka oregano
1 łyżka bazylii
1 łyżeczka papryki ostrej
Pieprz, sól do smaku
Leczo z cukinią i kiełbasą
Leczo z cukinią i kiełbasą
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Na patelni na oleju podsmaż cebulę. Gdy będzie szklista dodaj czosnek i pokrojoną w półplasterki kiełbasę.
Porada
Jeśli lubisz ostre smaki, dodaj do leczo papryczkę chilli.

Kiełbasa powinna być ciepła i zacząć się rumienić. Dodaj na patelnię umyte i pokrojone w kostkę cukinie, papryki oraz bakłażana. Duś przez kilka minut, a następnie dodaj pomidory, przyprawy i zagotuj.
Leczo podawaj z ugotowaną kaszą.
Komentarze