Leczo z cukinią i kiełbasą

4 porcje
Łatwe
4 (Liczba ocen: 1)
Składniki
Leczo z cukinią i kiełbasą
Leczo z cukinią i kiełbasą
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Na patelni na oleju podsmaż cebulę. Gdy będzie szklista dodaj czosnek i pokrojoną w półplasterki kiełbasę.
Porada
Dzięki intuicyjnej obsłudze płyt indukcyjnych Bosch z łatwością podsmażysz kiełbasę i poddusisz warzywa.

Kiełbasa powinna być ciepła i zacząć się rumienić. Dodaj na patelnię umyte i pokrojone w kostkę cukinie, papryki oraz bakłażana. Duś przez kilka minut, a następnie dodaj pomidory, przyprawy i zagotuj.
Leczo podawaj z ugotowaną kaszą.
Komentarze