Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

4 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Katen posiłki są znacznie bardziej kolorowe, a dzięki temu bardziej apetyczne. Jednym z takich posiłków jest leczo.

Składniki

1 woreczek kaszy gryczanej
2 laski chudej kiełbasy drobiowej
2 cukinie
1 papryka żółta
1 papryka czerwona
1 bakłażan
1 puszka pomidorów,
1 łyżka oleju
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 łyżka oregano
1 łyżka bazylii
1 łyżeczka papryki ostrej
Pieprz, sól do smaku

Opis wykonania

Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Na patelni na oleju podsmaż cebulę. Gdy będzie szklista dodaj czosnek i pokrojoną w półplasterki kiełbasę.

Porada

Kaszę możesz zastąpić kromkami chleba razowego.



Bosh Logo
Bosh

Kiełbasa powinna być ciepła i zacząć się rumienić. Dodaj na patelnię umyte i pokrojone w kostkę cukinie, papryki oraz bakłażana. Duś przez kilka minut, a następnie dodaj pomidory, przyprawy i zagotuj.

Leczo podawaj z ugotowaną kaszą.

Oceń przepis
Średnia ocen: 4, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
MiszelPiszel
Kiedy sezon na warzywa w pełni leczo często gości na naszym stole. Warto przygotowywać danie, w którym tyle jest warzyw.
Ewusia1222
Bardzo sycąca potrawa
Lalaxo
Mega rozgrzewające danie