Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Lekka sałatka z komosą, winogronami, miętą i ciecierzycą

Lekka sałatka z komosą, winogronami, miętą i ciecierzycą
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Lekka sałatka idealna na drugie śniadanie

Składniki

1 szklanka Komosa ryżowa Ugotowana
400 g Ciecierzyca ugotowana
1,5 łyżeczka Cynamon
200 g Rzodkiewka
1 szt. Cebula
0,5 szt. Papryczka chilli
100 g Mięta
150 g Czerwone winogrono
1,5 szklanka Suszona żurawina
0,5 szklanka Prażone migdały grubo posiekane
1 szt. Cytryna
1 szt. Starta skórka z cytryny
3 łyżka Oliwa
1 szt. Sól
1 szt. pieprz

Opis wykonania

Przygotowanie sosu: sok z 1 cytryn, skórkę z cytryny, 2 łyżki oliwy wymieszaj ze sobą i dopraw solą oraz pieprzem. Ciecierzycę odsączoną wymieszaj z 1 łyżką oliwy i cynamonem, następnie obsmaż ją na patelni ciągle mieszając tak aby powstała chrupka powłoka ok 7 minut. Odstaw do ostygnięcia. W misce wymieszaj kaszę, rzodkiewkę pokrojoną w cienkie krążki, posiekaną w kostkę cebulę, posiekaną chilli i miętę, żurawinę , migdały i ciecierzycę. Wszystko połącz z sosem i dodaj winogrona przecięte na pół.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych