Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Lekkie kulki z łososia na parze z dodatkiem warzyw

Lekkie kulki z łososia na parze z dodatkiem warzyw
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Wszystko można przygotować w parowarze, więc warzywa zachowają smak i witaminy. Świetny pomysł na fit lunchbox do pracy, szkoły albo na uczelnię.

Składniki

łosoś w wodzie
1 szt. mała cebula
3 łyżka płątki jaglane
1 szt. małe jajko
zioła greckie
koperek
1 łyżeczka olej kokosowy
300 g mrożona marchewka
200 g mrożone brokuły i kalafior
1 szt. batat

Opis wykonania

Ziemniaki i bataty obrać, umyć i pokroić w kostkę. Parować około 30-35 minut. Rybę odsączyć z wody, przełożyć do miski i rozdrobnić widelcem. Dodać drobno posiekaną cebulę, płatki jaglane, jajko i zioła. Wszystko dokładnie wymieszać, formować małe kulki i układać na koszyku do parowania. Ustawić czas parowania na 15 minut, w osobnym naczyniu gotować w tym samym czasie marchewkę i brokuł z kalafiorem. Podawać posypane koperkiem i skropione olejem kokosowym.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych