Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Makaron orientalny z warzywami i kurczakiem

Makaron orientalny z warzywami i kurczakiem
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

4.5 (Ilość ocen: 2)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Kolorowy i aromatyczny a nawet dietetyczny przepis na makaron z kurczakiem. Dania orientalne to to prawdziwa kopalnia pomysłów!

Składniki

2 szt. filety z kurczka
1 szt. papryka czerwona
0,5 szt. biała część pora
1 szt. duża marchew
2 łyżka olej do smażenia
1 szt. jajko całe
2 łyżka sos sojowy
0,5 łyżeczka cynamon mielony
0,5 łyżeczka curry mielone
0,5 łyżeczka kolendra mielona
0,5 łyżeczka papryka mielona
0,5 łyżeczka pieprz cayenne mielony
0,5 łyżeczka sól morska
0,5 łyżeczka imbir mielony lub świeży
1 szt. makaron spaghetii opakowanie

Opis wykonania

Filet z kurczaka umyć,pokroić w paseczki i podsmażyć na rozgrzanym oleju w woku i podlać sosem sojowym.Warzywa umyć ,obrać pokroić w słupki ok 3 cm, dodać do mięsa i podsmażyć kilka minut aż zmiękną. Przesunąć na brzeg woka wbić całe jajo a gdy się zetnie połączyć z resztą składników. Wszystkie przyprawy wymieszać w miseczce i dosypać do dania. Kostkę drobiową rozpuścić w 0,5 szklance wody i dolać do woka podsmażając jeszcze 5 min. Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente przecedzić i dołożyć do dania wymieszać całość. Gotowe danie ułożyć na talerzu i udekorować paskami zielonej części pora wtedy wygląda tak orientalnie. Smacznego


Oceń przepis
Średnia ocen: 4.5, Ilość ocen: 2
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Polecam przepis. Pasta miso nadała ciekawej konsystencji
Radosław
Bardzo smaczne danie
Monka
Pycha Imbir nieodłączny smak w chińszczyźnie