Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Ekspresowe, smaczne danie w pysznym aromatycznym sosie. Makaron ze szpinakiem jest pożywny i zdrowy, a także prosty w przygotowaniu. Spróbuj!

Składniki

200 g makaron szpinakowy
300 g pierś z indyka
200 g kwaśna śmietana
200 g serek topiony ziołowy
1 szt. cebula
Sól i pieprz

Opis wykonania

Makaron ugotować al'dente w osolonej wodzie. Pierś z indyka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę i podsmażyć wraz z cebulą na oleju. Podlać wodą (ok 100 ml) i dusić pod przykryciem przez 10 min. Następnie dodać śmietanę (śmietanę wcześniej zahartować) i serki topione -gotować aż serki się rozpuszczą. Podawać z makaronem. Smacznego!

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych