Makaron szpinakowy z indykiem
2 porcje
30 min
Łatwe
Ekspresowe, smaczne danie w pysznym aromatycznym sosie. Makaron ze szpinakiem jest pożywny i zdrowy, a także prosty w przygotowaniu. Spróbuj!
Składniki
200 g makaron szpinakowy
300 g pierś z indyka
200 g kwaśna śmietana
200 g serek topiony ziołowy
1 szt. cebula
Sól i pieprz
Makaron szpinakowy z indykiem
Makaron szpinakowy z indykiem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Makaron ugotować al'dente w osolonej wodzie. Pierś z indyka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę i podsmażyć wraz z cebulą na oleju. Podlać wodą (ok 100 ml) i dusić pod przykryciem przez 10 min. Następnie dodać śmietanę (śmietanę wcześniej zahartować) i serki topione -gotować aż serki się rozpuszczą. Podawać z makaronem. Smacznego!
Komentarze