


Fast food, który poza szybkością wykonania jest sycący i świetnie rozgrzeje Was w chłodniejsze dni. Próbujcie, bo zdecydowanie warto!
Filet z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Doprawić sola i pieprzem a następnie oprószyć mąką ziemniaczaną. Smażyć na głębokim tłuszczu partiami. Następnie ułożyć na papierowym ręczniku, aby odsączyć mięso z nadmiaru tłuszczu. Makaron wrzucić do wrzącej wody i gotować ok. 8 min. Odcedzić, zalać zimną wodą i przełożyć do miski. W woku lub na patelni rozgrzać olej i podsmażyć cebulę pokrojoną w piórka, pora pokrojonego w talarki, posiekany drobno imbir oraz czosnek pokrojony w paski. Dodać papryczki pokrojone w paski i chwilę przesmażyć. Dodać kukurydzę i kiełki soi i smażyć jeszcze przez chwilę (3-5 min). Do warzyw dodać sos sojowy, sos ostrygowy oraz cukier. Dodać usmażone wcześniej kawałki kurczaka i dokładnie wymieszać. Całość delikatnie połączyć z ugotowanym makaronem i posypać posiekaną kolendrą.