Naleśniki jaglane z farszem mięsnym

2 porcje
40 min
Łatwe
Składniki
Naleśniki jaglane z farszem mięsnym
Naleśniki jaglane z farszem mięsnym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Wymieszaj żółtka, przyprawy, 1 łyżkę oleju kokosowego, mleczko koksowe i mąkę jaglaną. Dodaj białka ubite na pianę i mieszaj, aż utworzą jednolitą masę. Na rozgrzaną patelnię dodaj pozostałą łyżkę oleju kokosowego i usmaż naleśniki.
Mięso drobiowe dopraw papryką oraz solą, ugrilluj i pokrój w kostkę. Pomidora oraz rzodkiewkę pokrój wedle uznania i umieść w miseczce. Dodaj kawałki mięsa, posiekany koper, cebulę dymkę, orzechy oraz sok z cytryny. Dopraw sosem tabasco.
Farsz nakładaj na ciepłe naleśniki. Opcjonalnie możesz posypać je również odrobiną twardego, tartego sera żółtego.
Komentarze