Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Naleśniki jaglane z farszem mięsnym

Naleśniki jaglane z farszem mięsnym
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Jacek Bilczyński ChUxWOdO6UXVA1
Czas na nową odsłonę dobrze znanych naleśników. Mąka jaglana (podobnie jak kasza jaglana) jest zdrowa i jest lepszą alternatywą klasycznej mąki pszennej.

Składniki

Na ciasto:
100 g mąki jaglanej
50 g mleczka kokosowego
2 jaja
2 łyżki oleju kokosowego
pieprz, sól, majeranek, bazylia
Na farsz:
100 g mięsa drobiowego (kurczak/indyk)
1 pomidor
5 rzodkiewek
pęczek kopru, cebula dymka
sos tabasco, sok z 1/2 cytryny
15 g orzechów laskowych
czerwona papryka w proszku, szczypta soli

Opis wykonania

Wymieszaj żółtka, przyprawy, 1 łyżkę oleju kokosowego, mleczko koksowe i mąkę jaglaną. Dodaj białka ubite na pianę i mieszaj, aż utworzą jednolitą masę. Na rozgrzaną patelnię dodaj pozostałą łyżkę oleju kokosowego i usmaż naleśniki.

Mięso drobiowe dopraw papryką oraz solą, ugrilluj i pokrój w kostkę. Pomidora oraz rzodkiewkę pokrój wedle uznania i umieść w miseczce. Dodaj kawałki mięsa, posiekany koper, cebulę dymkę, orzechy oraz sok z cytryny. Dopraw sosem tabasco.

Farsz nakładaj na ciepłe naleśniki. Opcjonalnie możesz posypać je również odrobiną twardego, tartego sera żółtego.

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Liczba ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych