Naleśniki z pesto z groszku
4 porcje
20 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Naleśniki z pesto z groszku
Naleśniki z pesto z groszku
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Przygotować naleśniki: Mąkę wsypać do miski, dodać jajka, mleko, wodę i sól. Zmiksować na gładkie ciasto. Dodać olej i razem zmiksować (lub wykorzystać tłuszcz do smarowania patelni przed smażeniem każdego naleśnika). Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni z cienkim dnem z obu stron. Ser zetrzeć na tarce o dużych otworach i połączyć z natką pietruszki, posypać naleśniki, zwinąć w rulonik i podsmażyć na oleju aż się ser rozpuści. Przygotować pesto z zielonego groszku. Jeśli mamy mrożony groszek to trzeba go najpierw rozmrozić pod zimną wodą. Groszek obgotować w lekko osolonej wodzie 2-3 minuty, Odcedzić, posypać czosnkiem i dodać sok z cytryny, Rozetrzeć na pesto. Ułożyć naleśniki w pudełku śniadaniowym, na górę nałożyć pesto i można wyruszać do szkoły.
Komentarze