Omlet z serem i szynką
2 porcje
20 min
Łatwe
4 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Omlet z serem i szynką
Omlet z serem i szynką
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Wędlinę pokrój w kostkę, a ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Jajka wbij do miski, dodaj sól do smaku i dokładnie połącz białka i żółtka za pomocą blendera ręcznego marki Bosch.
Masa jajeczna powinna być jednorodna.
Na płycie grzewczej rozgrzej patelnię o nieprzywierającej powłoce, dodaj masło i poczekaj, aż się roztopi. Na patelnię wlej masę jajeczną.
Gdy omlet będzie ścięty od spodu, wierzch posyp szynką i serem. Złóż omlet na pół i podsmażaj przez 1–2 minuty. Po chwili przewróć omlet, aby zrumienił się po drugiej stronie.
Gotowy omlet przełóż na talerz, posyp po startym serem i posiekanym szczypiorkiem.
Komentarze