Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Omlet z wędzonym łososiem, twarogiem i olejem lnianym z kapsaicyną

Omlet z wędzonym łososiem, twarogiem i olejem lnianym z kapsaicyną
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

10 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Omlet z wędzonym łososiem, twarogiem i olejem lnianym z kapsaicyną. Pożywne śniadanie z dużą ilością białka, przyspieszające spalanie tłuszczu.

Składniki

2 szt. jajka
100 g twaróg półtłusty
50 g jogurt naturalny
50 g łosoś wędzony w plastrach
4 szt. szczypiorek

Opis wykonania

Jajka ubić na jednolitą masę, posolić i popieprzyć. Usmażyć dwa omlety. Twaróg wymieszać z jogurtem, posolić i popieprzyć. Omlet posmarować przygotowanym twarogiem, wzdłuż omletu ułożyć plastry łososia i szczypiorku. Całość skropić olejem lnianym z kapsaicyną (olej można zrobić samemu, 150 g papryczek pikantnych habanero należy drobno posiekać wraz z nasionami i zalać 300 g oleju lnianego nierafinowanego. Odstawić w ciemne miejsce na około 7 dni, codziennie mieszając. Po tym czasie mieszankę należy przecedzić, olej przelać do ciemnej butelki,przechowywać w lodówce). Omlety z twarogiem, łososiem i szczypiorkiem zawijamy tak jak naleśnik i kroimy pod kątem 45 stopni. Smacznego
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych