


Omlet z wędzonym łososiem, twarogiem i olejem lnianym z kapsaicyną. Pożywne śniadanie z dużą ilością białka, przyspieszające spalanie tłuszczu.
Jajka ubić na jednolitą masę, posolić i popieprzyć. Usmażyć dwa omlety. Twaróg wymieszać z jogurtem, posolić i popieprzyć. Omlet posmarować przygotowanym twarogiem, wzdłuż omletu ułożyć plastry łososia i szczypiorku. Całość skropić olejem lnianym z kapsaicyną (olej można zrobić samemu, 150 g papryczek pikantnych habanero należy drobno posiekać wraz z nasionami i zalać 300 g oleju lnianego nierafinowanego. Odstawić w ciemne miejsce na około 7 dni, codziennie mieszając. Po tym czasie mieszankę należy przecedzić, olej przelać do ciemnej butelki,przechowywać w lodówce). Omlety z twarogiem, łososiem i szczypiorkiem zawijamy tak jak naleśnik i kroimy pod kątem 45 stopni. Smacznego