Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Pasta jajeczna

Pasta jajeczna
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

4.33 (Ilość ocen: 6)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Dzisiaj prosta pasta jajeczna, lekka bez dodatku majonezu, który zamieniłam na jogurt. Idealna na dietetyczne śniadanko :)

Składniki

4 szt. Jajka
1 garść Szczypiorek
2 łyżka Jogurt naturalny
1 szczypta Sól
1 szczypta Pieprz

Opis wykonania

Ugotowane jajka na twardo ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy posiekany szczypiorek, jogurt i przyprawiamy, dokładnie mieszamy i gotowe. Oczywiście, zamiast jogurtu możemy dodać majonez, z którym pasta jest o wiele smaczniejsza, ale niestety bardziej kaloryczna.
Oceń przepis
Średnia ocen: 4.33, Ilość ocen: 6
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Nastassia Mamaieva
Prostota w gotowaniu to klucz do sukcesu! Moja ulubiona pasta. Super pomysł zastąpić majonez jogurtem naturalnym👍
Magda G
Prosta i szybka pasta.
Nastassia Mamaieva
Prostota w gotowaniu to klucz do sukcesu! Dobry pomysł zamienic majonez jogurtem naturalnym!
Małgorzata
Nie przypuszczałam, że w sieci znajdę przepis na pastę jajeczną, którą przygotowywane zawsze jak mam ochotę na „niewiadomoco”:) tylko kilka składników i kolacja gotowa
Natalia Kowalska
Ta zdrowsza wersja przypadła mi do gustu.
Monka
Ja jednak wolę pół na pół z majonezem
Sylwucha
Najlepsza na sniadanie