Pasta z twarogu z kaparami i papryką
2 porcje
20 min
Łatwe
Składniki
Wartości odżywcze
Pasta z twarogu z kaparami i papryką
Pasta z twarogu z kaparami i papryką
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Wrzuć twaróg do blendera, dodaj śmietanę lub jogurt. Blenduj masę do uzyskania gładkiej konsystencji. Posiekaj drobno paprykę (jeśli nie lubisz wyczuwalnych kawałków, dodają ją do blendera).
Gotową masę przełóż do miseczki, dodaj kapary, przyprawy i ozdób szczypiorkiem.
Porada
Rozdrabnianie mięs, owoców, warzyw, serów
Krojenie, szatkowanie i siekanie już nigdy nie będzie problemem! Rozdrabniacz marki Bosch do blenderów ręcznych to idealny pomocnik kuchenny.
Pasta najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem, ale pasuje także jako dip do tortilli. Pastę można przechowywać w lodówce, w szczelnie zamkniętym pojemniku do tygodnia.
Komentarze