Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Pasta z twarogu z kaparami i papryką

Pasta z twarogu z kaparami i papryką
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Szybka i pyszna pasta twarogowa z kaparami i papryką to świetny pomysł na urozmaicenie codziennych kanapek. Sprawdź, jak zrobić pastę przy pomocy blendera.

Składniki

250 g twarogu
1-2 łyżka gęstej śmietany lub jogurtu greckiego
2 łyżka kaparów
1/2 szt. papryki czerwonej
do smaku sól, pieprz, papryka słodka
do posypania szczypiorek

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
179 kcal
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
7.5 g
Błonnik
23.4 g
Białko
0.7 g
Sól
2.3 g

Opis wykonania

Wrzuć twaróg do blendera, dodaj śmietanę lub jogurt. Blenduj masę do uzyskania gładkiej konsystencji. Posiekaj drobno paprykę (jeśli nie lubisz wyczuwalnych kawałków, dodają ją do blendera).

Gotową masę przełóż do miseczki, dodaj kapary, przyprawy i ozdób szczypiorkiem.

Porada

Rozdrabnianie mięs, owoców, warzyw, serów

Krojenie, szatkowanie i siekanie już nigdy nie będzie problemem! Rozdrabniacz marki Bosch do blenderów ręcznych to idealny pomocnik kuchenny.

Bosh Logo
Bosh

Pasta najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem, ale pasuje także jako dip do tortilli. Pastę można przechowywać w lodówce, w szczelnie zamkniętym pojemniku do tygodnia.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych