Pasta z twarogu z kaparami i papryką
![Pasta z twarogu z kaparami i papryką](https://akademiasmaku.pl/storage/7983/conversions/pasta-z-twarogu-z-kaparami-i-papryka-5172-single.webp)
2 porcje
20 min
Łatwe
Składniki
Wartości odżywcze
Pasta z twarogu z kaparami i papryką
Pasta z twarogu z kaparami i papryką
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![Krok 1](https://akademiasmaku.pl/storage/10469/conversions/ckHqy5CBDqLrjD-thumb.webp)
Wrzuć twaróg do blendera, dodaj śmietanę lub jogurt. Blenduj masę do uzyskania gładkiej konsystencji. Posiekaj drobno paprykę (jeśli nie lubisz wyczuwalnych kawałków, dodają ją do blendera).
![Krok 2](https://akademiasmaku.pl/storage/10470/conversions/LMrJWO5TbLagbS-thumb.webp)
Gotową masę przełóż do miseczki, dodaj kapary, przyprawy i ozdób szczypiorkiem.
Porada
Rozdrabnianie mięs, owoców, warzyw, serów
Krojenie, szatkowanie i siekanie już nigdy nie będzie problemem! Rozdrabniacz marki Bosch do blenderów ręcznych to idealny pomocnik kuchenny.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![Krok 3](https://akademiasmaku.pl/storage/10471/conversions/3nAU64FRjkzOqt-thumb.webp)
Pasta najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem, ale pasuje także jako dip do tortilli. Pastę można przechowywać w lodówce, w szczelnie zamkniętym pojemniku do tygodnia.
Komentarze