Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Pasta z twarogu z kaparami i papryką

Pasta z twarogu z kaparami i papryką
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Szybka i pyszna pasta twarogowa z kaparami i papryką to świetny pomysł na urozmaicenie codziennych kanapek. Sprawdź, jak zrobić pastę przy pomocy blendera.

Składniki

250 g twarogu
1-2 łyżka gęstej śmietany lub jogurtu greckiego
2 łyżka kaparów
1/2 szt. papryki czerwonej
do smaku sól, pieprz, papryka słodka
do posypania szczypiorek

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
179 kcal
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
7.5 g
Błonnik
23.4 g
Białko
0.7 g
Sól
2.3 g

Opis wykonania

Krok 1

Wrzuć twaróg do blendera, dodaj śmietanę lub jogurt. Blenduj masę do uzyskania gładkiej konsystencji. Posiekaj drobno paprykę (jeśli nie lubisz wyczuwalnych kawałków, dodają ją do blendera).

Krok 2

Gotową masę przełóż do miseczki, dodaj kapary, przyprawy i ozdób szczypiorkiem.

Porada

Rozdrabnianie mięs, owoców, warzyw, serów

Krojenie, szatkowanie i siekanie już nigdy nie będzie problemem! Rozdrabniacz marki Bosch do blenderów ręcznych to idealny pomocnik kuchenny.



Bosh Logo
Bosh
Krok 3

Pasta najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem, ale pasuje także jako dip do tortilli. Pastę można przechowywać w lodówce, w szczelnie zamkniętym pojemniku do tygodnia.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych