Placki z kaszy gryczanej z buraczkami i pastą z makreli

4 porcje
Średnie
5 (Liczba ocen: 2)
Składniki
Placki z kaszy gryczanej z buraczkami i pastą z makreli
Placki z kaszy gryczanej z buraczkami i pastą z makreli
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Kaszę gryczaną ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzić. Kiedy ostygnie, zmiksować z białym serem.
Dodać jajko, posiekaną natkę pietruszki, sól, pieprz, tabasco, chrzan, paprykę i buraki. Wszystko dokładnie wymieszać. Za pomocą wilgotnych dłoni formować niewielkie kotleciki, obtoczyć każdy w bułce tartej.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć do zrumienienia z obu stron. W międzyczasie z makreli usunąć ości, rozdrobnić. Cebulę drobno posiekać. Dodać do ryby cebulę, śmietanę oraz buraczki. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Pastę podać z placuszkami.
Komentarze