Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Placki z kaszy gryczanej z buraczkami i pastą z makreli

Opis wykonania

Placki inne niż zwykle, bo z kaszy, bo z buraczkami i makrelą.

Kaszę gryczaną ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzić. Kiedy ostygnie, zmiksować z białym serem. Dodać jajko, posiekaną natkę pietruszki, sól, pieprz, tabasco, chrzan, paprykę i buraki. Wszystko dokładnie wymieszać. Za pomocą wilgotnych dłoni formować niewielkie kotleciki, obtoczyć każdy w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć do zrumienienia z obu stron.W między czasie z makreli usunąć ości, rozdrobnić. Cebule drobno posiekać. Dodać do ryby cebule, śmietanę oraz buraczki. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Pastę podać z placuszkami.