Placuszki owsiane z bananem
![Placuszki owsiane z bananem](https://akademiasmaku.pl/storage/4546/conversions/placuszki-owsiane-z-bananem-1592-single.webp)
1 porcje
10 min
Łatwe
4.5 (Ilość ocen: 2)
Składniki
Wartości odżywcze
Placuszki owsiane z bananem
Placuszki owsiane z bananem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/8401/conversions/o7J1KIceBzUjJj-thumb.webp)
Banana obierz ze skórki i zmiksuj blenderem ręcznym na aksamitną, gładką papkę.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/8402/conversions/l8oeDvbjeKuc4d-thumb.webp)
Do bananowej masy dodaj jajko i płatki, całość energicznie wymieszaj.
Porada
Placuszki owsiane świetnie smakują również na zimno, dlatego świetnie sprawdzą się jako drugie śniadanie lub lunch do szkoły. Pamiętaj o tym, że im bardziej dojrzały banan, tym słodsze będą placuszki. Dzięki temu nie musisz ich dodatkowo dosładzać, a dzieciaki i tak będą je uwielbiać.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/8403/conversions/RmZE7bUTngWZzO-thumb.webp)
Nakładaj po 1 łyżce masy na jeden placuszek i smaż na gorącej patelni z odrobiną masła klarowanego lub oleju kokosowego, do czasu aż z placuszki z każdej strony nabiorą złotej barwy.
Podawaj z ulubionymi zdrowymi dodatkami, np. odrobiną miodu, domową konfiturą, lub świeżymi owocami.
Komentarze