


Sałatka meksykańska to jedna z wielu propozycji tej środkowoamerykańskiej kuchni, która doskonale sprawdzi się nie tylko jako pożywny lunch, ale i jako imprezowa przekąska. Wszystko tak naprawdę zależy od naszej wyobraźni i formy podania. Zobacz, jak szybko można ją przygotować.
Kalarepę obieramy i kroimy w kostkę ok. 0,5 cm. Ananasa odsączamy i kroimy w kostkę 1 cm. Kolendrę siekamy. Papryczkę siekamy drobno (ilość według upodobań). Awokado obieramy i kroimy w bardzo drobną kosteczkę – skrapiamy sokiem z limonki. Do rozdrobnienia składników można użyć blendera, to przyspieszy pracę.
Wszystkie przygotowane składniki mieszamy w misce, doprawiamy solą i pieprzem.
Wkładamy do taco, dekorujemy jogurtem greckim i listkami kolendry.
Lubisz kuchnię meksykańską? Wypróbuj też ten przepis: Quesadilla z serem i kurczakiem na szybko