Sałatka meksykańska z tacos
4 porcje
30 min
Łatwe
Składniki
Wartości odżywcze
Sałatka meksykańska z tacos
Sałatka meksykańska z tacos
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Kalarepę obieramy i kroimy w kostkę ok. 0,5 cm. Ananasa odsączamy i kroimy w kostkę 1 cm. Kolendrę siekamy. Papryczkę siekamy drobno (ilość według upodobań). Awokado obieramy i kroimy w bardzo drobną kosteczkę – skrapiamy sokiem z limonki. Do rozdrobnienia składników można użyć blendera, to przyspieszy pracę.
Wszystkie przygotowane składniki mieszamy w misce, doprawiamy solą i pieprzem.
Porada
Krojenie w kostkę:
Krojenie warzyw i owoców może być naprawdę męczące. Ale perfekcyjny efekt jest w zasięgu ręki. Wystarczy wykorzystać przystawkę Kubixx do blendera ręcznego marki Bosch, która wykroi idealne kostki.
Wkładamy do taco, dekorujemy jogurtem greckim i listkami kolendry.
Lubisz kuchnię meksykańską? Wypróbuj też ten przepis: Quesadilla z serem i kurczakiem na szybko
Komentarze