Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Sałatka z ogórków kiszonych z sosem miodowo-musztardowym

Sałatka z ogórków kiszonych z sosem miodowo-musztardowym
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Sałatka z kiszonych ogórków z pomidorkami koktajlowymi, cebulą, szczypiorkiem i natką pietruszki skropiona sosem miodowo-musztardowym to doskonały dodatek do obiadu. Prosta, bardzo szybka w przygotowaniu i pyszna.

Składniki

6 szt. - ogórków kiszonych
10-12 szt. - pomidorków koktajlowych
1 szt. - cebuli szalotki
1 szt. - cebuli młodej ze szczypiorkiem
- natka z pietruszki
8 łyżek - oliwy z oliwek
1 ząbek - czosnku
2 łyżki - soku z cytryny
1 łyżka - miodu
1 łyżka - musztardy
- sól, pieprz do smaku

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
233.8 kcal
Tłuszcz
20.4 g
Węglowodany
10.7 g
Błonnik
2 g
Białko
1.7 g
Sól
3 g

Opis wykonania

Przygotuj sos – w pojemniku blendera umieść oliwę z oliwek, czosnek, musztardę, sok z cytryny i miód. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Zmiksuj na jednolitą emulsję.

Ogórki pokrój w plastry, cebulę w drobną kostkę. Pomidorki przekrój na połówki. Szczypiorek i natkę pietruszki drobno posiekaj.

Porada

Krojenie, szatkowanie i siekanie już nigdy nie będzie problemem! Rozdrabniacz marki Bosch do blenderów ręcznych to idealny pomocnik kuchenny.

Bosh Logo
Bosh

Warzywa umieść w misce, dodaj sos i dokładnie wymieszaj.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych