Sałatka z ogórków kiszonych z sosem miodowo-musztardowym

4 porcje
20 min
Łatwe
Składniki
Wartości odżywcze
Sałatka z ogórków kiszonych z sosem miodowo-musztardowym
Sałatka z ogórków kiszonych z sosem miodowo-musztardowym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Przygotuj sos – w pojemniku blendera umieść oliwę z oliwek, czosnek, musztardę, sok z cytryny i miód. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Zmiksuj na jednolitą emulsję.

Ogórki pokrój w plastry, cebulę w drobną kostkę. Pomidorki przekrój na połówki. Szczypiorek i natkę pietruszki drobno posiekaj.
Porada
Krojenie, szatkowanie i siekanie już nigdy nie będzie problemem! Rozdrabniacz marki Bosch do blenderów ręcznych to idealny pomocnik kuchenny.


Warzywa umieść w misce, dodaj sos i dokładnie wymieszaj.
Komentarze