


Lekki...pachnący latem...i przede wszystkim pyszny deser, z którym chwila relaksu rośnie kilka levelów wyżej...:)
Co będzie potrzebne: foremka okrągła o średnicy 18 średnicy. Spód: 1. Daktyle moczymy w letniej wodzie przez 30 min. 2. Składniki na spód sernika ( płatki owsiane, namoczone daktyle, karob, masło orzechowe) miksujemy i przekładamy do foremki ugniatamy i na czas przygotowania masy serowej wkładamy do lodówki. Malinowa masa sernikowa: 1.. Ser twarogowy miksujemy z ksylitolem. 2. Do masy sernikowej z ksylitolem dodajemy lekko rozmrożone maliny i miksujemy. 3. na koniec dodajemy żelatynę rozpuszczoną w garnuszku z wodą ( uważać, żeby nie doprowadzić do zagotowania...żelatynę rozpuszczać ok 15 sekund, po rozpuszczeniu dodać 3 łyżki zimnej wody) i jeszcze raz miksujemy. 4. Masę malinowo - serową przekładamy do wcześniej przygotowanej foremki i zostawiamy w lodówce do stężenia na 3 godzin ( najlepiej na całą noc). 5. Na koniec dekorujemy: wiórki z gorzkiej czekolady, pestki granatu. :) Smacznego